دسترسی سریع

بانک اطلاعاتی سازمان
1390/6/2 چهارشنبه
موقعیت جغرافیایی استان هرمزگان:
استان هرمزگان یکی از7استان ساحلی کشور به مرکزیت شهر بندرعباس ، در جنوب ایران و در نواری بطول تقریبی 1000 کیلومتر در سواحل خلیج فارس و دریای عمان استقرار یافته است . مساحت این استان بالغ بر71000 هزار کیلومتر مربع ودارای جمعیتی حدود یک میلیون وچهارصد هزار نفرمی باشد.این استان از سمت شمال و شمال شرق با استان کرمان و از سمت غرب و شمال غربی با استانهای فارس و بوشهر از سمت شرق با استان سیستان و بلوچستان همجوار می باشد و جنوب آن نیز به آبهای نیلگون خلیج فارس محدود می گردد . جزایر ( قشم ، هرمز ، هنگام ، لارک ، کیش ، ابوموسی ، تنب کوچک ، تنب بزرگ ، فارور ، سیری و سلامه ) نیز متعلق به این استان می باشند که به صورت پراکنده در جنوب و جنوب شرقی استان هرمزگان و در پهنه خلیج فارس قرار گرفته اند 
بجز نوار باریک ساحلی به عرض حداکثر 30 کیلومتر از ساحل دریا که دارای اقلیم گرم و مرطوب است و مناطق کوهستانی و جلگه های نسبتاً مرتفع نواحی شمال مجاور مرزهای کرمان و فارس که از آب و هوای نیمه معتدل برخوردارند سایر نواحی هرمزگان در محدوده مناطق گرم و خشک قرار دارند. به طور کلی هرمزگان تحت تاثیر آب و هوای بیابانی بوده و دارای تابستانی طولانی و گرم و زمستانی کوتاه و ملایم است.متوسط میزان بارندگی سالیانه معمولا کمتر از200 میلی مترو کل ریزش سالیانه درحوزه آبریز آن حدود 20میلیارد مترمکعب است.

موقعیت اقتصادی استان هرمزگان:
این استان دارای معادنی از قبیل نفت، گاز، کرومیت، خاک‌ سرخ و ... است. هرمزگان در زمینه حمل و نقل دریایی و شیلات از موقعیت اقتصادی برجسته‌ای برخوردار است. دو بندر آزاد تجاری کیش و قشم از لحاظ اقتصادی برای این استان سود سرشاری را به دنبال دارند. بندر شهید رجایی و بندر شهید باهنر به دلیل موقعیت مناسب جغرافیایی، به عنوان نقطه اتکای بندرعباس در جهت جابه‌جایی کالا و سرمایه در اشکال مختلف، نتایج اقتصادی به سزایی برای استان هرمزگان به همراه داشته و بندرعباس را به منطقه ویژه اقتصادی معادن، فلزات، کشتی‌سازی و صادرات و واردات کالا تبدیل کرده‌است.